Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Hoe zit dat precies met het Waarborgfonds?

“Wanneer u zelf niet verantwoordelijk bent voor de schade aan uw auto dan kunt u in sommige gevallen met succes een beroep doen op Waarborgfonds. Dit fonds vergoedt in sommige gevallen alsnog uw schade als uw verzekeraar dat niet doet.”

Hoe zit dat dan?

“Vooropgesteld: het Waarborgfonds vergoedt uitsluitend schades die veroorzaakt zijn door motorvoertuigen. Zeg maar als de bestuurder van een ander motorvoertuig verantwoordelijk is voor de ontstane schade maar onbekend is. Of bijvoorbeeld niet verzekerd is of is vrijgesteld van verzekering. In die gevallen kunt u een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het Waarborgfonds. Ook als de veroorzaker in of op een gestolen voertuig reed. Uitsluitend bij materiële schade veroorzaakt door een onbekende dader heeft u een eigen risico van € 250,-.”

Zijn er ook schades die het Waarborgfonds niet vergoedt?

“Er zijn ook een aantal schades die inderdaad niet door het Waarborgfonds vergoed worden. Schade veroorzaakt door vandalisme, brandstichting of vuurwerk. Maar denk ook aan storm en natuurgeweld. En diefstal of inbraak worden niet vergoed door het Waarborgfonds. In die gevallen adviseer ik altijd de verzekeraar te bellen, want het kan zijn dit soort schades gewoon verzekerd zijn. U kunt natuurlijk ook gewoon even bij ons langskomen.”

 

Call Now Button