Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is zomertijd en dat betekent dat veel Nederlanders op autovakantie gaan. Maar bent u wel goed genoeg voorbereid op autopech in het buitenland?

Scenario 1: Uw auto geeft een storingsmelding voor vertrek

Twee dagen voordat u wil vertrekken geeft uw auto een storingsmelding. U kunt nog wel starten, maar alle lampjes branden en onder de motorkap hoort u een vreemd geluid vandaan komen. Pas over vijf dagen kunt u bij de garage terecht…

Heeft u een reisverzekering?

Als de auto waarmee u op vakantie gaat pech krijgt, dan kunt u van de reisverzekering een huurauto krijgen. Voorwaarde is dat het probleem zich binnen 48 uur voor vertrek voordoet en de auto niet meer voor de vakantie te herstellen is. Kan uw auto niet meer rijden door een ongeluk? Dan geldt meestal zelfs een termijn van 14 dagen voor vertrek.


 Scenario 2: U krijgt pech onderweg

Halverwege de tocht naar Frankrijk valt uw auto stil. U zet de wagen aan de kant en belt de alarmcentrale in Nederland. Na een half uur arriveert een grote Franse truck met oplegger om uw auto naar de dichtstbijzijnde merkgarage te brengen. De factuur voor het slepen moet u meteen bij de chauffeur af rekenen.

Bel de pechhulpdienst en zorg dat u een automobilistenhulpverzekering heeft

Heeft u een pechhulpabonnement met buitenlanddekking? Dan kunt u daar de kosten voor het wegslepen indienen. Het arbeidsloon van de monteur en de kosten voor het verzenden van onderdelen krijgt u ook vergoed. De onderdelen zelf overigens niet. Een automobilistenhulpverzekering kent dezelfde dekking.

Is het niet meer mogelijk uw auto te laten maken? De extra overnachtingskosten voor u en uw gezin kunt u indienen bij de verzekeraar van uw gewone reisverzekering. Overleg wel eerst waar u gaat overnachten met de alarmcentrale van uw verzekeraar! Vijfsterren hotels zullen waarschijnlijk buiten de opties vallen…


 Scenario 3: Uw auto is voorlopig onherstelbaar

Na twee dagen wachten blijkt dat uw auto niet meer op korte termijn hersteld kan worden. De auto moet terug naar Nederland en u moet verder reizen naar uw vakantieadres.

Zorg ervoor dat u een automobilistenhulpverzekering en een reisverzekering hebt.

U moet verder. U moet een andere auto huren. De kosten hiervan krijgt u vergoed van uw reisverzekering of van de pechhulpverzekeraar. De automobilistenhulpverzekering betaalt de kosten voor de oplegger. Houd er wel rekening mee dat het soms een paar weken kan duren voor de auto terug is.


 Scenario 4: U verstapt zich tijdens een wandeling en breekt uw been. Uw partner heeft geen rijbewijs en zelf kunt u niet meer rijden.

Oplossing: de automobilistenhulpverzekering

Als u zelf niet meer kunt rijden en binnen het reisgezelschap is er niemand anders die het stuur over kan nemen, dan regelt de automobilistenhulpverzekering een vervangende bestuurder voor de terugreis.

Let op: bemiddeling gaat altijd via de alarmcentrale! Als u op eigen houtje een auto huurt en later de verzekering inlicht, dan is volledige vergoeding niet meer zeker.

Ga dus goed voorbereid de weg op! Wilt u voor of na uw vakantie schade aan uw auto laten herstellen? Neem snel contact met ons op!

Autoschade John de Groot wenst u een fijne vakantie!

Call Now Button