Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Brancheorganisaties BOVAG en FOCWA slaan, na het definitieve akkoord van de beiden Ledenraden, de handen ineen. De 750 leden van de brancheorganisatie worden vanaf nu ondergebracht bij BOVAG Schadeherstel. Autoschade John de Groot is hier onderdeel van.

Oorsprong

BOVAG (Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders) is van oorsprong een brancheorganisatie voor ondernemers in de mobiliteitssector. FOCWA (Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven) is een brancheorganisatie voor bedrijven die zich bezighouden met carrosseriebouw, schadeherstel en voertuigonderhoud.

Fusie

De fusie tussen BOVAG en FOCWA leidt tot samenvoeging van de activiteiten, expertise en belangenbehartiging van beide organisaties. Hierdoor profiteren leden van de brancheorganisaties van gezamenlijke krachten, gedeelde kennis en meer slagkracht in de belangenbehartiging richting overheid, consumenten en andere stakeholders. Het zou ook kunnen resulteren in een efficiëntere organisatie met gecombineerde middelen en betere dienstverlening aan de leden.

“Krachten bundelen”

“Met deze fusie bundelen we de krachten, zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging. Waarbij leden van beide organisaties kunnen profiteren van het beste van de twee werelden: onder meer de technische expertise van FOCWA en de lobbykracht van BOVAG”, aldus BOVAG-voorzitter Han ten Broeke.

Vorig jaar maakten de organisaties bekend dat ze zouden fuseren, eerder werkten beide al intensief samen, onder andere bij de totstandkoming van de TEK-regeling en de Plus-normering.

Call Now Button