Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Er heerst al langere tijd een tekort aan microchips in de auto-industrie. Hierdoor lopen de levertijden van nieuwe auto’s op en zijn sommige modellen helaas op korte termijn niet leverbaar.

Microchips in de auto-industrie

Door de coronapandemie werden er wereldwijd veel minder auto’s verkocht. Autofabrikanten schroefden om deze reden hun productie terug en bestelden minder microchips. Nu is de aankoop/verkoop weer aangetrokken, maar door de grote vraag en late bestellingen zijn er chiptekorten ontstaan, waardoor autofabrikanten langer moeten wachten op hun levering. Het produceren van één chip kan namelijk een aantal maanden duren. Het probleem zit hem met name in de productiecapaciteit van wafers, de dunne plakken materiaal waarvan uiteindelijk halfgeleiders worden gemaakt. Daar zijn er simpel weg te weinig van.

Langere levertijden nieuwe auto’s

In de auto’s die nu worden geproduceerd zitten vele tientallen tot honderden chips om de airco, elektronica of motor te kunnen aansturen. Zonder deze elektronische componenten kan een auto vaak niet worden geleverd en zal de handelaar nog langer moeten wachten.

Call Now Button