Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de regeling waarbij verzekeraars autoschade onderling verrekenen. De regeling is bedoeld om het proces waarbij schade wordt verhaald op de tegenpartij, te vereenvoudigen. Het wordt namelijk mogelijk om bij schade direct contact op te nemen met de eigen verzekeraar.

Directe verzekering

Nu moeten automobilisten met een WA-verzekering de schade zelf verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde. Door de nieuwe regeling kunnen klanten in de toekomst ook door hun eigen verzekeraar worden geholpen wanneer ze autoschade hebben door iemand anders.

„Dit kan gedoe en ergernis bij consumenten verminderen over schade aan hun voertuig die door anderen is toegebracht. Dat juichen we toe.”, aldus Michiel Denkers, directeur Mededinging bij de ACM.

De nieuwe regeling gaat waarschijnlijk halverwege 2021 in. Op 16 december aanstaande wordt de nieuwe aanpak voorgelegd aan de algemene ledenvergadering van het verzekeraarsverbond.

Vrijheid

Het wordt niet verplicht om gebruik te maken van de nieuwe regeling. Consumenten zullen de vrijheid houden om de schade op de verzekeraar van de veroorzaker te verhalen als ze denken dat dit gunstiger is. Verzekeraars moeten expliciet melden dat er twee opties zijn en dat het aan de verzekerde is om te kiezen.

 

Call Now Button