Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

U wordt er mee om de oren geslagen de laatste tijd: duurzaamheid. Dit thema wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. De vraag is niet of u duurzaam leeft, maar hoe? En daar hechten wij veel waarde aan. We zijn dan ook trotse bezitter van het Certificaat Erkend Duurzaam. De auto-industrie is constant bezig zichzelf te vernieuwen om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een grote uitdaging voor veel automerken. Maar hoe gebeurt dat?

Milieu

Autofabrikanten zijn veel bezig met het milieu. Sommige fabrikanten zetten volledig in op elektrische auto’s, en anderen zoeken oplossingen om het huidige autorijden slimmer te maken. Mazda bijvoorbeeld, is erin geslaagd een nieuwe generatie verbrandingsmotoren te ontwikkelen die veel efficiënter en milieuvriendelijker zijn dan gewone benzinemotoren. Dit zijn allemaal belangrijke stappen voor een schonere toekomst.

De mens

Het autorijden moet uiteindelijk zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu, maar blijft het autorijden dan ook net zo leuk? Naast mobiliteit moet een auto het rijden tenslotte ook leuk maken. Dit kan alleen wanneer producten ontwikkeld worden waar de mens centraal staat, waardoor de bestuurder zich veilig en comfortabel achter het stuur voelt en voor de omgeving de maximale veiligheid wordt nagestreefd. Volvo is een automerk dat daarin voorop loopt. Op een bijeenkomst van Noord-Europese experts uit het bedrijfsleven benadrukte de President en CEO van Volvo Cars ook die connectie tussen wat mensen verwachten van comfort, in combinatie met duurzaamheid:

En hoe doen wij dit?

Wij gebruiken verschillende technieken voor het duurzaam repareren van uw auto. Zo is daar Spotrepair, waarbij een beschadiging op de hoek van bijvoorbeeld de bumper niet de gehele bumper wordt bespoten, maar kan worden volstaan met een deelreparatie. Verder gebruiken wij ook de restyle-techniek. Dit houdt in dat we de auto uitdeuken zonder spuiten. Als de lak nog onbeschadigd is kunnen we vaak de deukjes ‘wegwrijven’. Hiervoor gebruiken wij diverse technieken waardoor wij op bijna elke plek een deukje van onderen kunnen benaderen en deze weg masseren. De deuk is weg en de originele lak is behouden. Op deze pagina kunt u meer lezen over hoe wij duurzaamheid in ons werk toepassen.

Call Now Button