Erkend duurzaam

Om het milieu en kosten te sparen biedt autoschade John de Groot ook moderne alternatieve reparatiemethoden aan. Wij zijn dan ook trotse bezitter van het Certificaat erkend duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Autoschade John de Groot in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Dagelijkse praktijk

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Autoschade John de Groot een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om onnodige verspilling tegen te gaan. Daarnaast stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Technieken

Wij gebruiken verschillende technieken voor het duurzaam repareren van uw auto. Zo is daar Spotrepair, waarbij een beschadiging op de hoek van bijvoorbeeld de bumper niet de gehele bumper wordt gespoten, maar kan worden volstaan met een deelreparatie. Verder gebruiken wij ook de restyle-techniek. Dit houdt in dat we de auto uitdeuken zonder spuiten. Als de lak nog onbeschadigd is kunnen we vaak de deukjes ‘wegwrijven’. Hiervoor gebruiken wij diverse technieken waardoor wij op bijna elke plek een deukje van onderen kunnen benaderen en deze weg masseren. De deuk is weg en de originele lak is behouden. Tenslotte hergebruiken wij plaatwerkdelen afkomstig van gecertificeerde Stiba demontagebedrijven. Vooral voor de reparatie van oudere auto’s kan dit financiële voordelen bieden. De plaatwerkdelen komen van een gelijkwaardige auto en zijn dus een origineel merkonderdeel. Voor de montage worden deze delen gecontroleerd op hun kwaliteit en eventueel in de juiste kleur gespoten.

Welzijn voor de medewerkers en de maatschappij

Ook als werkgever heeft Autoschade John de Groot zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Autoschade John de Groot zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Lisse.

Duurzame producten

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. “In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen worden gesteld over duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.