Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

We blijven het toejuichen om bewuster met het milieu om te gaan. We vinden het onderzoek dat de Volkskrant heeft gedaan naar elektrische auto’s daarom ook een mooi item om te delen. Een nieuwe elektrische auto zal vanaf volgend jaar namelijk minder snel in waarde dalen dan een nieuwe benzine- of dieselauto.

Restwaarde

Volgens de onderzoekers zal de hogere restwaarde voor een tweedehands elektrische auto een stimulans zijn voor elektrisch rijden. De onderzoekers verwachten dat een elektrische auto die in 2020 wordt gekocht vijf jaar later nog bijna de helft van het aankoopbedrag waard is. Ter vergelijking: de restwaarde van een nieuwe benzineauto is na vijf jaar nog 40 procent en bij diesels 30 procent.

Populair

Elektrische auto’s doen het steeds beter op de occasionmarkt. Dit komt doordat er steeds meer auto’s worden verkocht met een bereik van 400 kilometer of meer. Nu zijn dit nog vooral auto’s van de zaak, maar het onderzoek laat zien dat dit type auto over vijf jaar ook als occasion populair zal zijn onder consumenten.

Nederland

Nederland loopt in Europa voorop  op elektrisch gebied. Dankzij fiscale stimulering en een groot openbaar laadnetwerk, gaan steeds meer mensen aan de elektrische auto. Duitsland lijkt na een slechte start bezig met een inhaalslag. Noorwegen en Groot- Brittannië bevinden zich in de voorste linies.

Call Now Button