Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

We schreven al eerder dat Autoschade John de Groot op 12 mei het certificaat Erkend Duurzaam heeft ontvangen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Autoschade John de Groot in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Afgelopen week kwam de plaquette binnen! We hebben hem een mooi plekje aan de muur gegeven. We zijn ontzettend trots op ons certificaat!

Wat is een erkend duurzaam schadeherstelbedrijf?

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Autoschade John de Groot een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om onnodige verspilling tegen te gaan. Daarnaast stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Welzijn voor de medewerkers en de maatschappij

Ook als werkgever heeft Autoschade John de Groot zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Autoschade John de Groot zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds Lisse.

Duurzame producten

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. “In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen worden gesteld over duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig.

Meer weten over wat wij doen om een duurzaam bedrijf te zijn, of wilt u een afpraak maken? Neem snel contact met ons op via 0252 – 412310 of stuur een mail naar autoschade@johndegroot.nl.

Call Now Button