Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het is nooit leuk om schade te hebben aan je auto. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je schade veroorzaakt aan een voertuig van iemand anders. Meldt u dit dan netjes aan de eigenaar?

Meteen gemeld

Uit onderzoek blijkt dat hoe zwaarder de schade, hoe eerder mensen geneigd zijn die te melden. Daarbij komt dat 65-plussers dit eerder doen dan millenials. 67% van alle Nederlanders heeft wel eens schade gereden. Nu blijkt dat niet iedereen dit altijd meldt. Een kras wordt in de helft van de gevallen gemeld, 78 procent meldt het als er een deuk wordt veroorzaakt.

Verschillen

Wat opvallend is, is het feit dat 65-plussers vaker hun gegevens achterlaten bij veroorzaakte schade dan mensen tussen de 18 en 34 jaar. Meer dan de helft van de 65-plussers maakt een melding van lakschade, namelijk 59 procent. Bij de millenials is dit 42 procent. Als het om deukschade gaat, meldt 82 procent van de 65-plussers dit, tegenover 73 procent van de millenials.

Vaakst schade

Een dag waarop de meeste schade wordt gereden, heeft drie kenmerken, namelijk: het is erg druk op de weg, het is slecht weer en het is een werkdag. In 2017 werd op 11 december de meeste schade gemeld. Het was op een maandag, en er was sprake van zware sneeuw.

Meldt de schade in ieder geval even aan ons en kom langs voor reparatie!

Call Now Button