Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Vandaag schrijft het AD dat Dyson, het bedrijf dat bekend is om zijn stofzuigers, handendrogers en ventilatoren, de auto-industrie flink wil opschudden met de introductie van maar liefst drie elektrische auto’s.

Het AD schrijft dat het Britse Dyson zich in 2020 op de markt van elektrische auto’s wil storten. Het eerste model zal in een gelimiteerd aantal van 10.000 exemplaren worden gebouwd. Om het project in goede banen te leiden, heeft de stofzuigerproducent inmiddels een team van 400 ingenieurs samengesteld en 2,25 miljard euro uitgetrokken.

Solid state

Na dit eerste model zou het team zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van nog twee andere auto’s. Die zouden zogenaamde solid-state batterijen gaan gebruiken: een nieuw, veelbelovend type waar ook andere autofabrikanten aan werken. Hoe de auto’s eruit gaan zien zegt Dyson nog niet te weten. Maar de fabrikant garandeert dat ze er goed uit zullen zien.

Solid-state batterij

Bij een solid-state batterij worden er solide elektroden en solide elektrolyten gebruikt, in plaats van de vloeibare elektrolyten in een lithium-ion batterij. Voordelen van solid-state batterijen zijn dat ze onder andere compacter gemaakt kunnen worden, tegen hogere temperaturen bestand zijn en sneller opgeladen kunnen worden. Ook zou een hoger voltage mogelijk zijn en ze kunnen langer meegaan.

Call Now Button