Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Heeft uw auto net onder de verkeerde boom gestaan en zit er vogelpoep op? Heel vervelend zo’n lelijke, smerige plek op uw auto en bovendien erg slecht voor de lak. Wij leggen uit wat u moet doen om blijvende schade te voorkomen.

Vogelpoep verwijderen

Temperatuurverschillen zorgen ervoor dat de lak van uw auto uitzet en vervolgens weer inkrimpt. De aanwezigheid van vogelpoep kan er gedurende dit proces voor zorgen dat er doffe plekken achterblijven op de autolak. Dat geldt overigens ook voor kleverige hars en insectenlarven. Om dit te voorkomen, is het vanzelfsprekend om de vogelpoep zo snel mogelijk te verwijderen. Wees hierbij wel voorzichtig en zorgvuldig. Wij raden aan om hiervoor lauw water en zeep te gebruiken en niet te hard te poetsen. Als de vogelpoep al uitgehard is, is het verstandig om hier eerst een natte spons of doek op te leggen en na een tijdje voorzichtig te deppen. Harde stukjes kunnen namelijk krassen veroorzaken.

Voorkom lakschade

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker ook met deze vorm van autoschade. Wij begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om een veilige plek te vinden om de auto te parkeren. Hij staat nou eenmaal wel eens buiten een parkeergarage. Een hoes zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Een andere vorm van bescherming, is het aanbrengen van een waxlaag over de autolak. Wax heeft een beschermende werking en zorgt bovendien voor extra glans!

Toch autoschade?

Heeft u toch lakschade als gevolg van vogelpoep? Kom dan even bij ons langs. Wij herstellen de schade onzichtbaar voor u en kunnen de auto eventueel gelijk waxen.

Call Now Button