Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Helaas rijdt uw auto niet op lucht en moet er dus getankt worden, tenzij u volledig elektrisch rijdt natuurlijk. Omdat het merendeel van Nederland nog in een benzine- of dieselauto rijdt, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om zoveel mogelijk te besparen op brandstofkosten.

Tank bij een onbemand tankstation

Bij een onbemand tankstation hoeft er geen personeel te worden betaald, daarom is het goedkoper om hier te tanken. U kunt er alleen met pin betalen, dat gaat lekker snel!

Tank niet langs de snelweg

Langs de snelweg is tanken duurder dan langs een N-weg of in dorpen. Dit kan tot wel 17 cent per liter schelen. U bespaart dus een hoop wanneer u heel even van de snelweg afgaat om de brandstof bij te vullen.

Zuinig rijden

Door op tijd door te schakelen, de auto uit te laten rollen bij een rood verkeerslicht en bij stops de motor af te zetten, bespaart u op het brandstofverbruik.

Let op kortingsacties

Veel tankstations hebben kortingsacties op bepaalde dagen van de week. Bekijk de websites van  verschillende tankstations op welke dagen ze korting bieden. Uit onderzoek van de ANWB bleek bovendien dat er op maandag de minste korting is en op zondag het meest bespaard kan worden. Ook bleek daaruit dat de korting het hoogst is in de middag en avond, en dus het minst of helemaal geen korting in de ochtend.

Vergelijk prijzen

Er zijn verschillende websites die de prijzen van brandstof bijhouden bij tankstations. Check ze voordat u gaat tanken om te kijken bij welk benzinestation u het voordeligst uit bent.

Ga fietsen!

Niet voor elke afstand hoeft u de auto te pakken. Fiets daarom eens naar uw werk, zeker met deze mooie zomerdagen is het heerlijk ontspannen!

Call Now Button