Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

Dat frisse lente gevoel, lekker opruimen en schoonmaken. Dat geldt natuurlijk ook voor uw auto. Ook al is het nu nog regenachtig, de lente staat weer bijna voor de deur. De zon schijnt dan weer op de ruiten, de zonnebril kan weer op dus let’s hit the road!

Maar eerst is het verstandig om uw auto een fijne opfrisbeurt te geven. Hoe? We geven u 6 tips.

1. Schoon!

Een frisse, opgeruimde auto rijdt toch een stuk prettiger dan wanneer er overal troep ligt. Zorg ervoor dat u, gewapend met stofzuiger en poetsdoeken, uw auto weer helemaal fris maakt van binnen.

2. Stuur

Omdat u uw stuur constant vastpakt, soms met vuile handen, is het van belang dat u deze regelmatig goed schoonmaakt. Het liefst met een antibacterieel product dat hiervoor geschikt is, maar zeepsop werkt ook prima. Let wel goed op of uw stuur van leer of plastic is gemaakt!

3. Autoruiten

Goed zicht is het allerbelangrijkst wanneer u in de auto stapt. Schoongepoetste ramen zijn dan ook van essentieel belang. Wij zijn er niet alleen voor het repareren van autoschade, maar we zorgen er ook voor dat uw auto er blinkend uit ziet. Dan heeft u niet alleen een zonnebril nodig tegen de zon, maar ook tegen alle glans van uw auto.

4. Bandenspanning

Controleer regelmatig de bandenspanning. Alle autobanden verliezen langzaam lucht, ook bij kortere ritjes. Wist u dat ruim 60 procent van de Nederlandse autorijders met een te lage bandenspanning rijdt? Een goede bandenspanning bespaart al snel 150 euro per jaar.

5. Check je ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof

April kan nogal eens zorgen voor verrassingen, dus een regenbuitje hier en daar is niet uitgesloten. Zorg dat ruitenwissers het goed doen en er genoeg ruitensproeiervloeistof in het reservoir zit. De antivries kan in de kast, de zomerse, felroze vloeistof mag u weer tevoorschijn halen. Deze vloeistof werkt beter tegen vliegjes en boomhars.

6. Airconditioning

Tot slot, ook met het oog op de zomer, die na de lente alweer klaarstaat, is het verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Meer onderhoud dan eens in de vijf jaar is in de regel niet nodig. Voor het onderhoud maakt het niet uit of u de airco veel of juist weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkomt u dat hij stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk erg duur.

Call Now Button