Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De prijs van een vat olie is in één week gedaald met zo’n 7 procent. De grootste daling van de olieprijs in drie maanden. Toch merkt u daar nog niets van als u gaat tanken. U betaalt nog even veel. Gelukkig is het vermoeden dat ook de benzineprijzen uiteindelijk zullen dalen.

Redenen van de daling

Experts veronderstellen dat de prijsdaling komt doordat de olievoorraden in Europa en de Verenigde Staten groter zijn dan eerder werd gedacht. Handelaren zijn bovendien bang voor een slechter presterende economie dankzij de hoge inflatie in de Verenigde Staten. Hoe minder goed het met de economie gaat, hoe lager de vraag naar olie is.

De politieke situatie in het Midden-Oosten heeft een grote invloed op de prijs van een vat olie. Er was angst voor een grote oorlog tussen Iran en Israël. Nu verwachten handelaren dat het toch mee zal vallen en dat is te merken aan de olieprijzen.

Benzineprijzen

Aan de pomp betaalt u nog even veel als vorige week. Voor een liter diesel is dat 1,94 euro en voor een liter Euro 95 (E10) 2,26 euro. Oliemaatschappijen berekenen de benzineprijzen altijd met een vertraging door, wanneer de olieprijzen dalen. Als de olieprijzen stijgen, dan betaalt u wel onmiddellijk meer voor een liter benzine.

Toekomst

Het is de verwachting dat de olieprijzen nog even zullen dalen. Vooral nu dat er in Vietnam een olievoorraad van 100,5 miljoen vaten is gevonden. Het is echter lang niet zeker, omdat de olieprijs altijd afhankelijk economische en politieke situatie en die is altijd moeilijk te voorspellen.

Wat wel zeker is, is dat u bij John de Groot altijd terecht kunt met uw autoschade. Wij repareren uw auto op een duurzame manier en u kunt rekenen op onze kwaliteit en vakmanschap.

Call Now Button