Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Eenvoudig en snel schade melden. Daar is de nieuwe MobielSchadeMelden-app voor gemaakt. Uw gegevens worden automatisch aangevuld en geen gedoe meer met tekeningen. Foto’s zijn namelijk voldoende. De app is gemaakt in een samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars, Politie en verkeerskundig ict-bureau VIA.

Met deze geheel vernieuwde app is het mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden.

Oude schadeformulier gebruiksonvriendelijk

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben automobilisten geregeld moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. Zo vindt één op de drie autobezitters na een schade het formulier gebruiksonvriendelijk. Eenzelfde aantal vindt dat het ingevulde formulier niet goed leesbaar is, zo blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad.

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen zijn bij de nieuwe app aangesloten. De ANWB is partner in dit project en juicht simpele schaderegistratie toe. De bond is ook al jaren groot voorstander van goede registratie van ongevalscijfers.

De nieuwe app zal op den duur het Europees schadeformulier gaan vervangen.

Meer weten? Lees hier alles over de MobielSchadeMelden-app

Call Now Button