Met de auto op vakantie: 5 tips

By 02/07/2019Nieuws
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het weer in eigen land ziet er weer zonnig uit en dan krijg je misschien ook wel ‘last’ van vakantiekriebels. De komende tijd gaan er weer veel mensen op vakantie, ook met de auto. Maar waar moet je op letten als je met de auto naar het buitenland gaat? We geven je vijf tips.

1. Lokale regels

Binnen de EU geldt dat veiligheidseisen van het land waar de auto geregistreerd staat, bindend zijn. Echter, lokale politieagenten kennen deze regel vaak niet en er worden hierdoor soms onnodig boetes uitgedeeld. Het is daarom verstandig om vooraf te bekijken welke regels er gelden voor bijvoorbeeld het meenemen van veligheidsvesten en gevarendriehoeken.

2. Check wat er verplicht mee moet in de auto

Er zijn een aantal dingen die verplicht zijn om mee te nemen in de auto, maar dit kan per land verschillen. Check daarom wat er voor jouw vakantiebestemming verplicht is. In de meeste landen in de EU is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. In steeds meer landen is het zelfs verplicht om voor alle inzittenden een veiligheidsvest in de auto te hebben, zoals onder andere in Italië, Spanje, Luxemburg en Tsjechië.

3. Rust

Goed uitgerust aan de reis beginnen is belangrijk voor de veiligheid van alle inzittenden. Ook tijdens een lange autorit is het daarom verstandig om regelmatig even te stoppen om iets te eten, drinken en te ontspannen. Er is onderzoek gedaan naar tankstations langs de route naar het zuiden. Hierbij is onder andere gelet op de afstand tot de snelweg, voldoende zitgelegenheid, onderhoud van het groen, schone toiletten en een goed restaurant. Je weet dan in ieder geval zeker dat je een prettige pauze hebt.

4. Eten en drinken

Als je een lange rit voor de boeg hebt, is het verstandig om genoeg eten en drinken mee te nemen, zeker als je niet continu wilt stoppen. Vermijd suikers, hier word je drukker van en vooral met kinderen kan dit storend zijn. Ook zware maaltijden zijn niet aan te bevelen. Hier word je slaperig van, net zoals van vochttekort. Zorg dus dat je ook genoeg drinkt.

5. Controleer je auto

Je kunt sommige onderdelen van je auto zelf checken. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof. Maar heb je een sterretje in je autoruit? Kom hiermee meteen naar onze garage. Door invloed van temperatuurschommelingen kan dit namelijk heel snel een grote barst worden.

Wij wensen u een fijne en veilige vakantie toe!

Call Now Button