Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

 

Het weer in eigen land ziet er weer zonnig uit en dan krijgt u misschien ook wel vakantiekriebels. De komende tijd gaan er weer veel mensen op vakantie, ook met de auto. Maar waar moet u op letten als u met de auto naar het buitenland gaat? We geven u vijf tips.

1. Lokale regels

Binnen de EU geldt dat veiligheidseisen van het land waar de auto geregistreerd staat, bindend zijn. Echter, lokale politieagenten kennen deze regel vaak niet en er worden hierdoor soms onnodig boetes uitgedeeld. Het is daarom verstandig om vooraf te bekijken welke regels er gelden voor bijvoorbeeld het meenemen van veiligheidsvesten en gevarendriehoeken.

2. Check wat er verplicht mee moet in de auto

Er zijn een aantal dingen die verplicht zijn om mee te nemen in de auto, maar dit kan per land verschillen. Check daarom wat er voor uw vakantiebestemming verplicht is. In de meeste landen in de EU is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. In steeds meer landen is het zelfs verplicht om voor alle inzittenden een veiligheidsvest in de auto te hebben, zoals onder andere in Italië, Spanje, Luxemburg en Tsjechië.

3. Rust

Goed uitgerust aan de reis beginnen is belangrijk voor de veiligheid van alle inzittenden. Ook tijdens een lange autorit is het daarom verstandig om regelmatig even te stoppen om iets te eten, drinken en te ontspannen. Er is onderzoek gedaan naar tankstations langs de route naar het zuiden. Hierbij is onder andere gelet op de afstand tot de snelweg, voldoende zitgelegenheid, onderhoud van het groen, schone toiletten en een goed restaurant. U weet dan in ieder geval zeker dat u een prettige pauze hebt.

4. Eten en drinken

Als u een lange rit voor de boeg hebt, is het verstandig om genoeg eten en drinken mee te nemen, zeker als u niet continu wilt stoppen. Vermijd suikers, hier wordt u drukker van en vooral met kinderen kan dit storend zijn. Ook zware maaltijden zijn niet aan te bevelen. Hier wordt u slaperig van, net zoals van vochttekort. Zorg dus dat u ook genoeg drinkt.

5. Controleer je auto

U kunt sommige onderdelen van uw auto zelf checken. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof. Maar heeft u een sterretje in uw autoruit? Kom hiermee meteen naar onze garage. Door invloed van temperatuurschommelingen kan dit namelijk heel snel een grote barst worden.

Wij wensen u een fijne en veilige vakantie toe!

Call Now Button