Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De autotechnologie ontwikkelt zich snel en wordt steeds slimmer. Bijna elke nieuwe auto is uitgerust met rijassistenten, ook wel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) genoemd. Dit zijn geavanceerde systemen die het autorijden veiliger en ontspannender maken. Een auto heeft vaak meerdere rijassistenten die u helpen in verschillende verkeerssituaties.

Files

De technologieën van uw rijassistent en uw navigatiesysteem werken samen om files te vermijden en u op tijd te waarschuwen. Wanneer u in de richting van een file rijdt, remt de auto automatisch af. In de file kunt u gebruikmaken van de adaptieve cruisecontrol. Deze remt af wanneer uw voorligger dat doet en versnelt wanneer uw voorligger weer gaat rijden, terwijl de auto een veilige afstand houdt en binnen de wegmarkeringen blijft.

Vermoeidheid

Met behulp van een camera controleert de speciale vermoeidheidsassistent of u nog voldoende concentratie en reactievermogen heeft om veilig te rijden. De camera registreert meestal oogbewegingen en knipperfrequentie. Soms worden ook uw hoofdbewegingen geregistreerd.

Parkeren

Er zijn twee soorten rijassistenten die u helpen bij het parkeren. De eerste laat een piep horen die steeds sneller klinkt naarmate uw auto dichter bij een object komt. Veel nieuwere auto’s zijn uitgerust met geavanceerde parkeersystemen, waarbij u op een knop drukt en de instructies van de auto volgt. Sommige systemen kunnen zelfs automatisch remmen, schakelen, gas geven en sturen.

Beperkingen van rijassistenten

Verschillende onderzoeken tonen aan dat rijassistenten nog niet perfect werken. Het is essentieel om altijd zelf op te blijven letten tijdens het rijden. Mocht er toch iets misgaan en u rijdt schade, dan kunt u altijd rekenen op John de Groot. Wij repareren uw schade efficiënt en vakkundig, zodat u snel weer de weg op kunt.

Call Now Button