Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is alweer herfst! We zomeren nog een beetje na, maar dan moeten we er toch echt aan geloven. De herfst is een onstuimig seizoen; vallende blaadjes, hagel, regen, storm en kou. Wat kunt u doen om uw auto zo goed mogelijk klaar te maken voor de herfst?

Bij schade aan uw auto, kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Maar er zijn ook een paar dingen die u zelf kunt doen om te zorgen dat schade aan uw auto door weersomstandigheden zo beperkt mogelijk blijft. Lees hier een paar van onze tips.

Kijk om u heen. Let erop dat u in de herfst uw auto niet onder een grote kastanje boom parkeert. De kastanjes vallen en dat kan schade opleveren voor uw auto. Let dus altijd een beetje op de omgeving als u parkeert.

Leg een extra zonnebril in het handschoenenvakje. Tja, het is geen zomer meer, dus waarom zou u een reserve zonnebril in de auto moeten hebben? Laaghangende zon is één van de meest voorkomende redenen voor ongelukken. Zorg dus voor een extra zonnebril in het handschoenenvakje, zodat u nooit zonder zit.

Check het weer voor u de weg op gaat. Misschien is het overdag nog niet zo koud, maar in de herfst kan het wel degelijk vriezen aan de grond. Kijk dus altijd even naar het weerbericht voor u de weg op gaat, zodat u weet of het glad is. Een gewaarschuwd mens…

Check uw banden! In de herfst komt de regen vaak met bakken uit de hemel. Let erop dat u voldoende profiel op uw banden heeft. Hiermee voorkomt u nare slippartijen.

Let op uw ruiten. Denk eraan dat uw ruiten schoon zijn en de rubbers van uw ruitenwissers niet uitgedroogd zijn. Zo heeft u goed zicht mocht het gaan regenen of hagelen.

Zicht. Het is heel belangrijk om alleen de weg op te gaan als u goed zicht heeft. Vertrek niet voordat de ruiten helemaal schoon zijn. Rijden met beslagen ruiten is echt gevaarlijk, al is het maar een klein stukje. Zorg voor een doekje in de auto voor als u haast heeft en zorg dat uw airco en verwarming het goed doen!

Toch schade opgelopen? Mail of bel ons gerust voor meer informatie over onze service en prijzen!

herfst schade herstel
Bron: allsecur.nl en ikwilvanmijnautoaf.nl
Call Now Button