Skip to main content
ÔĆ░ Leestijd: 2 minuten

Het rijden bij gladheid is een uitdaging die elk jaar weer terugkomt. Sneeuw, ijzel en natte wegen kunnen het rijden bemoeilijken en vormen een risico voor ongelukken en autoschade. Het is belangrijk om veilig de weg op te gaan, vooral onder uitdagende weersomstandigheden. Daarom delen we graag enkele waardevolle tips om je te helpen veilig te rijden bij gladheid en zo autoschade te voorkomen.

Tips

  1. Verminder uw snelheid: Verminder snelheid als de weg glad is. Hierdoor heeft u meer controle over uw voertuig en verkleint u de kans op glijpartijen of slippartijen.
  2. Houd afstand: Zorg voor voldoende ruimte tussen uw auto en degene voor u. Dit vergroot de reactietijd en geeft u meer tijd om te anticiperen op onverwachte situaties.
  3. Gebruik winterbanden: Winterbanden bieden meer grip op gladde wegen en verbeteren de remprestaties. Overweeg het gebruik van winterbanden voor extra veiligheid tijdens de wintermaanden.
  4. Pas uw rijstijl aan: Wees voorzichtig met accelereren, remmen en bochten maken. Doe alles rustiger en geleidelijker om de grip op de weg te behouden.
  5. Controleer uw verlichting en remmen: Zorg ervoor dat uw remmen goed functioneren en dat uw verlichting (remlichten, koplampen, en richtingaanwijzers) in orde is. Goede zichtbaarheid is essentieel, vooral tijdens slechte weersomstandigheden.
  6. Wees alert op gladdere plekken: Wees extra voorzichtig op bruggen, in bochten en in de buurt van bomen en schaduwrijke gebieden. Deze plekken kunnen eerder glad worden dan andere delen van de weg.
  7. Bereid u voor op noodsituaties: Als u een lange afstand gaat overbruggen, zorg dan voor een noodpakket in uw auto met onder andere een deken, wat te eten en te drinken, een zaklamp en een EHBO-kit. Dit kan van pas komen als u vast komt te zitten in slecht weer.
  8. Luister naar weer- en verkeersupdates: Houd het weerbericht en verkeersupdates in de gaten voordat u de weg op gaat. Als de omstandigheden te gevaarlijk zijn, overweeg dan om uw reis uit te stellen.

Toch autoschade?

Bij Autoschade John de Groot staan we altijd klaar om te helpen als er toch schade aan uw voertuig ontstaat door winterse omstandigheden. Maar uw veiligheid staat voorop, dus volg deze tips om de kans op autoschade bij gladheid te minimaliseren. Veiligheid op de weg begint met verantwoordelijk rijgedrag, vooral als de weersomstandigheden minder gunstig zijn.

Call Now Button