Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen week hebben wij de workshop ADAS kalibratie van FOCWA gevolgd en ons certificaat behaald. ADAS systemen zijn bedoeld om het rijden veiliger te maken, maar dan moeten deze natuurlijk wel goed werken. Dankzij de workshop weten wij hoe wij met de rijhulpsystemen moeten omgaan.

ADAS

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems en is de verzamelnaam voor alle geavanceerde rijhulpsystemen waarvan een auto voorzien kan zijn. Van automatisch parkeren tot adaptive cruise control, de systemen zijn nauwelijks meer weg te denken. Vanaf 2022 moeten alle nieuw ontwikkelde voertuigen in de EU dan ook standaard voorzien zijn van dergelijke systemen.

Workshop

Tijdens de workshop werden de diverse camera- en radarsystemen besproken, uitgelegd en toegelicht. Ook werden wij door het kalibratieproces geleid. Zo werd de procedure doorlopen waarbij het kalibratiebord haaks gesteld werd op de hartlijn van de wielen. Nadat de uitlijning ten opzichte van het kalibratiebord was uitgevoerd, kon de camera opnieuw in zijn basisstand gezet worden. De workshop past in de concrete en praktisch georiënteerde ondersteuning die brancheorganisatie FOCWA ons biedt om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op ons vakmanschap.

Kalibratie

Het is belangrijk om elektronische hulpsystemen in goede conditie te houden. Sensoren, die werken via radar en lidar, zijn nu eenmaal gevoelig. Het is daarom van belang dat de sensoren goed gekalibreerd worden. Als dat niet gebeurt, kunnen de rijhulpsystemen niet optimaal functioneren. En dat kan tot desastreuze gevolgen leiden. Wij hebben mede dankzij de workshop de kennis en het vakmanschap in huis om de kalibratie tot in de puntjes te verzorgen tijdens het schadeherstel.

Call Now Button