Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Als bijrijder kunt u vanaf 1 april 2017 direct de schade regelen met de verzekeraar van de bestuurder van het voertuig waar u in zit. Nog net op de valreep van 2016 heeft het Verbond van Verzekeraars ingestemd met een aanpassing van de huidige schaderegeling.

Schade voor inzittenden van motorvoertuigen zal  zo veel sneller worden afgehandeld. Na een aanrijding weet u voortaan meteen welke verzekeraar de schade gaat behandelen. Hierdoor hoeft u niet meer te wachten tot de verzekeraars bepaald hebben welke verzekeraar gaat uitkeren voor u kunt claimen.

Toekomst

Voor bestuurders geldt de regeling helaas nog niet. Wel loopt er nog een onderzoek naar de invoering van een directe verzekering. Dat zou dan inhouden dat de schade door verzekeraars wordt vergoed aan de eigen verzekerden als de bestuurder schade heeft en een ander daarvoor aansprakelijk is. Maar dit zal nog enige tijd op zich laten wachten. Bestuurders zijn vaak zelf aansprakelijk waardoor het veel moeilijker is om een passende regeling te maken.

 

Heeft u schade, of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn? Neem dan snel contact met ons op!

Call Now Button