Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

Een schadevrije auto is één ding, maar de auto schoon houden is een tweede. Het is heerlijk om te rijden in een auto die mooi glimt en blinkt van buiten, maar als ook de binnenkant helemaal schoon is, zit u pas echt lekker achter het stuur. Daarom 5 tips om de binnenkant van uw auto schoon te maken en te houden.

  1. Bijhouden

Bijhouden is misschien wel het aller belangrijkste. Dat wil niet zeggen dat u verder niets hoeft te doen, maar het scheelt een hoop. Het ziet er op het eerste oog niet alleen een stuk schoner uit, maar wanneer u de binnenkant van de auto eens onder handen neemt, bent u ook gewoon sneller klaar. Dus neem die lege flesjes en verpakkingen gelijk mee als u uitstapt en haal af en toe een doekje door de auto. Dan hoeft u verder alleen de stofzuiger er nog doorheen te halen en dan matten uit te kloppen.

  1. Gebruik schoonmaakazijn en microvezeldoekjes

Een combinatie van water en schoonmaakazijn is perfect om de binnenkant van uw auto weer schoon te krijgen. Gebruik het middel om de ramen, de achteruitkijkspiegel, het stuur etc. te ontvetten. Met een microvezeldoekje en eventueel speciale cockpitspray kunt u het dashboard reinigen.

Let op: koop de siliconenvrije variant van het schoonmaakmiddel om een vettig laagje en verkleuring te kopen.

  1. Vlekken verwijderen

Lelijke vlekken op de bekleding is het laatste waar een autobezitter op zit te wachten. Gebruik schuimreiniger om de vlekken (het liefst zo snel mogelijk) te verwijderen. Laat het een paar minuten intrekken. Hoelang precies, staat vermeldt op de verpakking. Vervolgens verwijder je het schuim met een microvezeldoekje.

  1. Moeilijke plekken

U kunt met een doekje helaas niet elke plek bereiken. Met behulp van perslucht kunt het vuil tussen de roosters en moeilijk bereikbare hoekjes wegspuiten om vervolgens met de stofzuiger op te zuigen. Heeft u geen perslucht kunt ook een auto tandenborstel of wattenstaafjes gebruiken.

  1. Geurverfrisser

Schaf om het af te maken een lekkere geurverfrisser aan. Als de auto weer helemaal schoon en fris is, is het fijn als de auto ook nog eens heerlijk ruikt.

Veel rijplezier en veilige kilometers in uw schone auto!

Call Now Button