Skip to main content
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Nederlanders gebruikten gedurende 2022 maar liefst een kwart minder gas dan in het voorgaande jaar, dat meldt het CBS. Dat is het laagste verbruik sinds 1972. Met name grote industriële bedrijven in huishoudens schroefden het gasverbruik terug. En ook wij droegen ons steentje bij aan de vermindering.

Vooral grote industriële bedrijven (ruim een kwart) en huishoudens (een kwart) verbruikten door de hoge gasprijzen minder gas. In het geval van de bedrijven is de daling het sterkst in de aardolie- en chemie-industrie. Ook verstookten elektriciteitscentrales 12 procent minder aardgas, en viel op dat bedrijven in de glastuinbouw overstapten op gasmotoren met minder verbruik, ruim 30 procent.

Luchtdrogende blanke lak en een HR kachel

Ook wij hebben ons gasverbruik gereduceerd. Door het gebruik van luchtdrogende blanke lak hoeven wij onze spuitcabine niet extreem te verwarmen en dat scheelt aanzienlijk. Daarnaast hebben wij een HR kachel (zie onderstaande afbeelding) aangeschaft die er voor zorgt dat wij minder gas verbruiken in onze werkplaats.

HR kachel

Call Now Button