Skip to main content
⏰ Leestijd: 2 minuten

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg. Deze trend is al een tijdje aan de gang en ook dit jaar verwachten we een flinke toename in de verkoop van elektrische auto’s. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) voorspelt dat er dit jaar 17 miljoen elektrische auto’s verkocht zullen worden, tegenover 14 miljoen vorig jaar.

China versus Nederland

De vraag naar elektrische auto’s verschilt sterk per land. De stijging in verkoopcijfers komt vooral door China, waar er subsidies zijn voor de aanschaf van een elektrische auto. In Nederland daalt juist de populariteit van elektrisch rijden. De redenen hiervoor zijn de hoge verkoopprijs en dat het niet mogelijk is om elektrische auto’s thuis op te laden.

De prijs en de verkoop

Of de daling van de verkoop van elektrische auto’s in Nederland dit jaar afneemt, hangt vooral af van de plannen van het nieuwe kabinet. Bij de verkoop van elektrische auto’s heeft de prijs de grootste invloed. Als er subsidieregelingen komen die elektrische auto’s goedkoper maken en/of brandstofauto’s duurder, zal de verkoop van elektrische auto’s stijgen. Blijft de aanschaf van een elektrische auto in verhouding duur, dan zal de verkoop blijven dalen.

Ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en omdat elektrisch rijden duurzaam is, wordt daar steeds meer in geïnvesteerd. Autofabrikanten richten zich ook steeds meer op elektrische modellen. Vooral in China gelooft men sterk in elektrisch rijden en het land is hierin koploper. Veel onderdelen en bovendien complete auto’s komen uit China. Door investeringen en subsidies van de Chinese overheid worden batterijen voor elektrische auto’s steeds goedkoper. Door deze ontwikkelingen zal de verkoop van elektrische auto’s in Nederland stijgen.

Bij John de Groot volgen we de laatste ontwikkelingen in de auto-industrie. Duurzaamheid is voor ons belangrijk. We hergebruiken sommige auto-onderdelen en letten bij de inkoop op milieuvriendelijke opties. Als uw elektrische auto schade heeft, kun u bij ons terecht voor een milieuvriendelijke reparatie.

Call Now Button